De juiste antwoorden op al je vragen

SMS

SMSBOX is een internationale SMS gateway, dwz dat elk nummer een internationaal formaat moet hebben met de landcode (bv BE=32, NL=31, UK=44, etc.), zonder de lokale 0 en het plus-teken. bv. BE-nummer 0496123456 wordt 32496123456, NL-nummer 0625123456 wordt 31625123456.
Registreer eerst uw account. Ga naar 'Bestellingen' -> 'Bestel credits'. Na betaling via overschrijving of online bankieren, worden je credits aan je account toegevoegd.
Jazeker. Wij kunnen berichten versturen tot 918 tekens. Let wel dat 1 SMS cost = 160 tekens. Is de SMS > 160 tekens, dan zal deze gesplitst worden in max. 6 x 153 tekens (7 tekens worden telkens gebruikt om de sms'n te verbinden). Bij Unicode is dit max. 6 x 67 tekens (3 tekens worden telkens gebruikt om de sms'n te verbinden). U ontvangt wel respectievelijk de 918/402 tekens als 1 lange SMS op uw GSM.

Opmerking : Wij weten uit ervaring dat longSMS niet door elk GSM toestel correct verwerkt wordt (=software issues). Een longsms (meerdere berichten) wordt samengesteld op het toestel van de ontvanger en nooit direct als 1 sms afgeleverd door de centrale. Sommige toestellen hebben hier problemen mee. De sms'n zijn dus wel aangekomen, maar visueel niet te zien is op het toestel, omdat er iets is misgegaan in het verbinden van deze berichten naar 1 lang bericht. Hier kunnen wij geen verder gevolg aan geven.
Dit is een standaard instelling in je account. Je kan de afzender wijzigen in je account, maar deze is nooit gegarandeerd, dwz dat niet elke ingestelde afzender correct zal weergegeven worden bij de bestemmeling. Alles heeft te maken met de lokale/europese wetgeving van het land/netwerk.
bv Het gebruik van een korte of shortcode (premium) nummers (bv 3025), betaalnummers (bv 0900/070) als afzender zijn verboden en hierop kunnen sms'n gefilterd worden door het netwerk.

Gekende restricties:

BE (+32): Berichten worden verzonden met een shortcode (8xxx) afzender.
US (+1): Berichten kunnen enkel verzonden worden met een geregistreerd TFN (Toll-Free-Number) als afzender.
ARE (+971): Berichten kunnen enkel verzonden worden met een geregistreerde afzender.

Ga naar 'Instellingen' => 'Afzender' in je Smsbox account (rechts bovenaan). Gelieve telkens bij een numerieke afzender een internationaal formaat op te geven.

OPGELET : Indien 2-weg communicatie nodig is bij Belgische bestemmelingen, raden wij aan het nummer te vermelden in het bericht of je kan een virtueel nummer kopen.
Ja, de credits blijven 1 jaar geldig. Als u binnen de periode van 1 jaar opnieuw credits bestelt, dan worden overgebleven credits met 1 jaar verlengd.
Een credit wordt gedefinieerd als een quantitatieve verhouding op een verzonden sms / fax / voice call, dus één (1) sms / fax / voice call is niet gelijk aan 1 (één) credit. Voor de juiste verhouding per netwerk wordt uitdrukkelijk verwezen naar:
https://www.jaan.be/smsbox/prijzen#gateway-list
Dit kan. De afzendernaam kunnen wij niet garanderen. Dit is afhankelijk van de ondersteuning van de SMSC. Een sms versturen naar vaste lijnen (BE) heeft een vaste afzender en kan niet gewijzigd worden.
Dwz dat de sms afgeleverd is aan onze gateway en in 99,8% van de gevallen ook afgeleverd is bij de bestemmeling. "Delivered" is een sms met afleverrapport. Opgelet : Berichten versturen naar nummers in roaming (dwz nummers die geconnecteerd staan op een ander netwerk dan herkomst) kunnen in 'Sent' blijven staan. Wij geven geen aflevergarantie op nummers in roaming. Hiervoor zijn speciale routes nodig. Contacteer support.
Dit kan. De afzendernaam kunnen wij niet garanderen. Dit is afhankelijk van de ondersteuning van de SMSC. Een sms versturen naar vaste lijnen (BE) heeft een vaste afzender en kan niet gewijzigd worden.
Dit kan. Maar u moet de uitdrukkelijke toestemming hebben van de afzender.
Jazeker, deze SMS berichten worden automatisch omgevormd naar spraakberichten via onze Text to Speech (TTS) module.
  • Vermijd "dezelfde berichten" (=inhoud) naar meerdere ontvangers kort na elkaar.
    Sommige operatoren hebben een intelligent systeem aanwezig om batchen te kunnen detecteren.
  • Vermijd meerdere berichten kort na elkaar naar dezelfde ontvanger.
  • Vermijd berichten met het woord "TEST".
Deze berichten kunnen door de GSM operatoren gefilterd worden. (=anti-spam maatregel)
Hier kunnen wij geen verder gevolg meer aan geven.
Ja, dit kan. Vanaf 01/04/2023 wordt alle SMS verkeer naar de US & Canada (+1) standaard gesloten, tenzij je een geregistreerde afzender aanvraagt (Toll-Free-Number = TFN). Contacteer support.
Sommige tekens tellen voor meerdere tekens in één sms bericht. Dit heeft te maken met GSM encoding. De volgende tekens tellen alvast voor 2 tekens \n, [, \, ], ^, {, |, }, ~, €. Dit kan resulteren in een hogere totale sms-kost per bericht.
De maximumlengte van één sms is 160 tekens zolang u de standaard 7 bit tekens gebruikt. Van zodra u een teken gebruikt dat niet in de 7 bit coderingslijst staat, vermindert het maximum aantal te gebruiken tekens van één sms naar 70. Dit kan resulteren in een hogere totale sms-kost per bericht. Je kan de totale sms-kost per bericht berekenen via onze handige tool SMS calculator
Unicode (UCS-2) encodering ondersteunt een groter bereik aan tekens en talen in vergelijking met het nogal gelimiteerde alfabet van de 7 bit encodering. Indien uw sms een teken bevat dat niet behoort tot het 7 bit alfabet hierboven, wordt UCS-2 encodering automatisch toegepast. In dit geval neemt elk bericht meer plaats in beslag en wordt de maximumlengte gelimiteerd tot 70 tekens. Dit kan resulteren in een hogere totale sms-kost per bericht.
Dan is sim-hosting de enigste oplossing, want de sms'n van Microsoft worden verzonden via een SMS gateway en die worden op hun beurt 'soms' gefilterd door een virtueel nummer. Klik hier
Een ontvangen bericht kan worden doorgestuurd naar jouw applicatie via een opgegeven webhook url of e-mail. Volgende variabelen worden doorgestuurd : msgid, timestamp, sender, message, keyword (=channel). Je stelt dit via je account onder "Channels & Webhooks"
Bel nu
Verstuur e-mail